IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ураганът „Иън“ отнесе печалбата на Swiss Re

Звеното за имуществено застраховане и злополуки отчита нетна загуба от 283 млн. долара за първите девет месеца

10:19 | 28.10.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Швейцарският презастраховател Swiss Re отчете загуба за третото тримесечие от 442 млн. долара заради искове, свързани с урагана „Иън“.

Основното подразделение на базираната в Цюрих компания е получило искове за 2,5 млрд. долара, свързани с големи катастрофи, включително бурята, връхлетяла Флорида миналия месец, става ясно от информация, публикувана в петък и цитирана от Bloomberg. Swiss Re е заделила допълнителни 700 млн. долара през изминалите 12 месеца, за да покрие ефектите от инфлацията.

Компанията вече предупреди, че очаква нетна загуба за тримесечието и е малко вероятно да изпълни целите си за възвръщаемост от 10% по ценните си книжа тази година. Исковете за обезщетения от големи катастрофи, войната в Украйна, растящата инфлация и волатилността на финансовите пазари изяждат печалбата.

По думите на главния изпълнителен директор Кристиан Мументалер въпреки че звеното за имуществено застраховане и злополуки е било значително засегнато от тези фактори, то всички останали други бизнеси на компанията са се представили добре и са напът да постигнат финансовите си цели за 2022 г.

Презастрахователят повтори насоките си за средносрочните прогнози и потвърди целите за печалба през 2024 г.

За първите девет месеца на годината обемът на нетните спечелени премии и приходите от такси е в размер на 32,4 млрд. долара  – увеличение от 1,3% спрямо същия период на 2021 г.

Звеното за имуществено застраховане и злополуки отчита нетна загуба от 283 млн. долара за първите девет месеца. Исковете за обезщетения от природни катастрофи включват бедствия като урагана „Иън“, наводнения в Австралия и Южна Африка и бури във Франция. Бизнесът е малко вероятно да изпълни целите си за общ коефициент (мярка за доходността на застраховател – бел. ред.) от под 94%. Съотношението бе 106,1% за първите девет месеца. Колкото по-нисък е коефициентът, толкова по-печеливш е презастрахователят.

„Иън“, който удари Флорида, бе един от най-мощните урагани, застигали някога САЩ. Застрахованите загуби от него се изчисляват на над 60 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:19 | 28.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още

Коментари

Финанси виж още