IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Задават се сериозни съкращения на работни места в Goldman Sachs

Броят на служителите на банката е нараснал с 34% от края на 2018 г. до над 49 хил. души през третото тримесечие на тази година

14:36 | 29.12.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Централата на банката в Ню Йорк. Снимка: Amir Hamja/Bloomberg
Централата на банката в Ню Йорк. Снимка: Amir Hamja/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на американската инвестиционна банка Goldman Sachs Дейвид Соломон предупреди служителите за съкращения в началото на новата година. 

„Извършваме внимателен преглед и въпреки че дискусиите продължават, очакваме, че съкращенията на работната сила ще се случат през първата половина на януари", пише изпълнителният директор в годишния си бюлетин до служителите в края на годината, цитиран от Bloomberg.

По-рано този месец вътрешни източници съобщиха, че Goldman Sachs се готви да съкрати до 8% от работните места през тази година, което се равнява на близо 4000 позиции, в резултат на отслабването на бизнеса с инвестиционно банкиране.

От висшите мениджъри е поискано да определят потенциалните цели за намаляване на разходите и не е определен окончателен брой на съкращенията, твърдят източници на Bloomberg, които са помолили да не бъдат идентифицирани, тъй като информацията още не е публична.

Говорител на базираната в Ню Йорк компания отказва коментар.

„Трябва да действаме предпазливо и да управляваме ресурсите си разумно", казва Соломон в съобщението си.

Goldman е напът да постигне годишни приходи в размер на около 48 млрд. долара, което е вторият най-добър резултат след миналогодишния рекорд. Скъпото навлизане в потребителското банкиране и последвалото отстъпление, както и разходите за технологии и интегриране на операциите, допринесоха за високите разходи през тази година. Главният изпълнителен директор на американската инвестиционна банка Goldman Sachs Дейвид Соломон. Снимка: Bloomberg LP Главният изпълнителен директор на американската инвестиционна банка Goldman Sachs Дейвид Соломон. Снимка: Bloomberg LP

Предложените съкращения ще бъдат по-силно изразени от плановете, оповестени от конкурентите на Goldman, тъй като ръководството се затруднява да постигне целите за рентабилност. Анализаторите прогнозират, че коригираната годишна печалба на гиганта от Wall Street може да спадне с 44%.

Ръководителите на Goldman изтъкват, че броят на служителите на банката е нараснал с 34% от края на 2018 г. до над 49 хил. души през третото тримесечие на тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:36 | 29.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още

Коментари

Финанси виж още