IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

UBS: Можем да се справим с рисковете от придобиването на Credit Suisse

Имаме много добро капиталово съотношение и много добра ликвидна позиция, коментира главният изпълнителен директор Ралф Хамерс

13:24 | 20.03.23 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bertha Wang/Bloomberg
Снимка: Bertha Wang/Bloomberg

UBS, една от най-големите банки в Швейцария, може да се справи с рисковете от придобиването на конкурента Credit Suisse. Това заяви главният изпълнителен директор на UBS Ралф Хамерс пред Швейцарската радио и телевизия (SRF), цитиран от Ройтерс.

Съгласно сделката, организирана от регулаторните институции на Конфедерация Швейцария, UBS ще плати 3 милиарда швейцарски франка (3,23 милиарда долара) за Credit Suisse и ще поеме до 5,4 милиарда долара загуби, припомня БТА.

Хамерс, който ще ръководи обединената банкова корпорация, заяви, че UBS ще бъде в състояние да управлява рисковете, които биха могли да възникнат от създаването на т.нар. наречената "супербанка".

"Ние в UBS имаме много добро капиталово съотношение и много добра ликвидна позиция. Ето защо ние сме овладели рисковете, (които може да възникнат от реакцията - бел. ред.) на пазарите", заяви Хамерс в интервюто, излъчено в понеделник сутрин.

"Втората стъпка, която ще предприемем, е да преструктурираме подразделението за инвестиционно банкиране на Credit Suisse в инвестиционна банка, подобна на тази, която е част от UBS. Ние я наричаме инвестиционна банка с "олекотен" капитал", отбеляза той.

Главният изпълнителен директор на UBS каза, че в момента не разполага с данни за планирани съкращения в Credit Suisse, но уточни, че винаги ще има "мерки, насочени към ограничаване на разходите".

Изпадналата в затруднения банка Credit Suisse, която предстои да бъде закупена от UBS, е основана преди 167 години, отбелязва БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:24 | 20.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 3
sssaaa
преди 1 година
До: AchtungДано само и тази банка не фалира, че тогава това ще бъде официалното начало на повторението на 2008г. Ама този път и имаме оправдание - Путин е виновен, че му санкционирахме банките и фалираха Американските и Швейцарските!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
Achtung
преди 1 година
То така приказваше и президента на CS преди една седмица.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още