IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изходящите потоци от Credit Suisse са достигнали 68 млрд. долара през първото тримесечие

Активите, управлявани от водещото подразделение за управление на богатството, са спаднали до 502,5 млрд. франка към края на март

08:24 | 24.04.23 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Швейцарската банка Credit Suisse съобщи в понеделник, че през първото тримесечие от институцията са били изтеглени 61 млрд. швейцарски франка (68 млрд. долара).

Тази сума хвърля повече светлина върху мащаба на банковата паника, която доведе до краха на 167-годишната банка и принуди държавата да се намеси, за да организира нейното спасяване.

„Тези изходящи потоци вече са по-умерени, но към 24 април 2023 г. все още не са се обърнали", посочват от Credit Suisse, цитирани от Ройтерс.

Банката отчита резултати вероятно за последен път, тъй като поглъщането ѝ от конкурента UBS се очаква да бъде приключено скоро.

Активите, управлявани от водещото подразделение за управление на богатството на Credit Suisse, са спаднали до 502,5 млрд. франка към края на март, в сравнение със 707 млрд. франка, отчетени за същия период на миналата година.

Клиентите започнаха масово да теглят пари от Credit Suisse, след като тя беше впримчена в пазарни сътресения, отприщени от колапса на американските кредитори Silicon Valley Bank и Signature Bank. Това накара швейцарските власти да организират спасителен пакет, който включваше финансови гаранции за над 200 млрд. франка, а UBS се съгласи да придобие Credit Suisse срещу 3 млрд. франка в акции и да поеме до 5 млрд. франка загуби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:28 | 24.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още

Коментари

Финанси виж още