IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дигиталната трансформация във фирменото застраховане от "Болерон"

Компанията вече предлага на пазара изцяло онлайн процес за сключване на фирмена застраховка "Живот"

09:00 | 02.11.23 г.
Съдържание на Болерон
Десислава Цветкова, съосновател на „Болерон“. Снимка: "Болерон"
Десислава Цветкова, съосновател на „Болерон“. Снимка: "Болерон"

Софтуерната компания и застрахователен брокер „Болерон“ вече предлага на пазара изцяло онлайн процес за сключване на фирмена застраховка "Живот". Новият продукт, който спестява време, пари и административен ресурс на бизнеса, позиционира компанията към ниша с годишен оборот от над 1 млрд. лева и очакван двуцифрен ръст през следващите години.

„Болерон“ работи на българския пазар от началото на 2020 година и към момента предлага 28 застрахователни продукта на 11 застрахователни компании, като "Автокаско", "Гражданска отговорност", "Пътуване в чужбина", "Планинска застраховка", "Застраховка имущество", "Екстремни спортове", "Здравна застраховка" и "Застраховка живот" и вече фирмено застраховане.

Технологиите вече преобразуват бизнес застраховането

„Квантовият“ скок, който извършиха технологиите през последните две десетилетия, трансформира напълно света, в който живеем. Новата реалност на бурно развитие на технологиите не само преобразуваха начина, по който извършваме ежедневните си дейности, но и начина по който правим бизнес. Със засилването на турбулентността на бизнес средата в световен мащаб през последните години растат и рисковете, което прави фирменото застраховане все по-привлекателно. Всичко това създава все повече трудности при управлението на множеството застрахователни продукти, които бизнес организациите използват и администрират. От защита на активите им като сгради, автомобили, оборудване и стоки, до защита на служителите и семействата им чрез здравни и животозастрахователни застраховки.

„Болерон“ разработва платформа, която да  редложи на фирмите управление на всички застраховки от едно онлайн място. Така улеснява процесите за сключване, плащане и подновяване на различните застраховки, което спестява време, административен ресурс и средства на бизнес организациите.

Пътят към дигитализация и оптимизация на застрахователните процеси

Първата фирмена застраховка в България, която "Болерон" дигитализира и вече може да се сключи изцяло онлайн през сайта на компанията е „Групова застраховка Живот“, която обезпечава служителите на компанията и техните семейства в случай на инвалидност, тежко заболяване като рак, и дори при загуба на живот с размер на обезщетенията до 100 хил. лева. 

Застраховка „Живот“ за служителите осигурява спокойствие на най-ценния актив на всяка бизнес организация – екипът ѝ! Фирмите, които предлагат добри застрахователни пакети на своите служители, са по-конкурентни, отговорни и привлекателни на трудовия пазар.

Към момента много фирми организират дарителски кампании сред колективите си, когато техен колега има нужда от средства за лечение в чужбина или за подкрепа на семейството му. Това са благородни начинания, които за съжаление не винаги успяват да осигурят бърза и достатъчна финансова помощ за нуждаещите се. Застраховката „Живот“ е инструмент, който осигурява екипа предварително и нуждаещото се лице получава бързо и навременно средства за лечение, което често е ключово за позитивното развитие на заболяването.

Още услуги за бизнеса

„Групова застраховка живот“ е първата услуга на „Болерон“, насочена към бизнеса, но в момента компанията работи по дигитализацията и на други често използвани застраховки от малки и големи фирми. Сред тях са допълнително здравно застраховане и професионални отговорности, които ще бъдат достъпни онлайн в следващите месеци.

„Вярваме, че времето е най-ценният актив. С новата ни услуга „Групова застраховка Живот“ спестяваме много време на мениджърите в управлението, които работят с постоянно променящи се списъци със служители, администрират документацията, плащанията и подновяването на застраховките всяка година“, коментира Десислава Цветкова, съосновател на „Болерон“. И добавя: „С дигитализирането на процеса по сключване и администриране на разнообразните застрахователни продукти, които предоставяме на нашите клиенти, ние работим за цялостното развитие на застрахователния сектор и оползотворяването на пълния му потенциал“.

Ползи и предимства на застраховка „Живот“ в организациите

Финансова сигурност за служителите: Застраховката "Живот" предоставя финансова защита на семействата на служителите в случай на смърт, диагностициране на тежко заболяване като рак, загуба на трудоспособност, вследствие на заболяване или злополука.

Повишаване на мотивацията: Предоставянето на застраховка "Живот" показва на служителите, че компанията се грижи за тях. Това може да подобри техния работен морал, ангажираност и лоялност към фирмата.

Привличане и задържане на служители: Когато компанията предлага застраховка "Живот", това я прави по-атрактивна за потенциални нови служители. Също така това може да помогне за задържането на настоящите работници в организацията.

Форма на допълнително възнаграждение: Застраховка "Живот" може да бъде предоставена като допълнителен бонус или форма на компенсация за служителите.

Подобряване на имиджа на компанията: Предоставянето на социални придобивки като застраховка "Живот" подобрява общия образ на компанията и я представя като отговорна и грижовна организация.

Последна актуализация: 15:35 | 01.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още
Финанси виж още