IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НАП спря над 150 сайта за онлайн залагания без лиценз

Повечето хазартни оператори имат разрешение за дейност извън ЕС, но не и в България

14:04 | 26.09.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

От началото на септември Националната агенция за приходите (НАП) е спряла над 150 сайта, чрез които се организират хазартни игри от дружества без действащ лиценз по Закона за хазарта. По-голямата част от тези хазартни оператори имат разрешение да развиват дейността си в държави извън Европейския съюз, но не и в България, съобщават от НАП.

След публикуване на решението в страницата на НАП сайтовете, посочени в него, следва да преустановят дейността си до три дни. Ако след изтичане на този срок, нерегламентираните онлайн платформи са достъпни в България и през тях може да се правят залози от потребители в страната, то приходната агенция сезира съда. Магистратите от своя страна издават разпореждане към доставчиците на интернет услуги у нас да прекратят достъпа до страниците и техните поддомейни.

Решенията на изпълнителния директор на НАП, както и разпорежданията на Софийския районен съд, се публикуват в рубриката "Онлайн хазарт" в сайта на приходната агенция. НАП поддържа и актуален списък на интернет страниците, чрез които се организират хазартни игри от лица, които нямат действащ лиценз по Закона за хазарта. В случай че потребител попадне на нерегламентирана онлайн платформа за залози, може да подаде сигнал към приходната агенция на имейл: illegal_gambling@nra.bg, като е необходимо да посочи сайта и своя интернет доставчик.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:05 | 26.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Данъци и бюджет виж още

Коментари

Финанси виж още