IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Министерството на финансите подготвя ограничения за рекламата на хазарта

Мерките ще са и срещу дейността на нелегалните сайтове= за хазартни игри и срещу възможностите за изпиране на пари чрез хазартна дейност

15:25 | 11.10.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Работна група към Министерството на финансите ще подготви промени в Закона за хазарта, насочени към ограничаване на рекламата на хазартна дейност.

Предвижда се ограничения за реклама да се въведат в близост до училища, обществени сгради и агресивно телевизионно съдържание, както и срещу дейността на нелегалните сайтове за хазартни игри и срещу възможностите за изпиране на пари чрез хазартна дейност.

Това e договорено на среща днес на министъра на финансите Асен Василев и ръководството на Националната агенция за приходите с представители на четирите най-големи организации на хазартната индустрия – Българската асоциация на хазартните дейности, Сдружението на организаторите на хазартни игри и дейности, Асоциацията на игралната индустрия в България и Българската гейминг асоциация.

В срещата са участвали и представители на Българския спортен тотализатор (БСТ) и на Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори.

В работната група ще участват представители на МФ, НАП, БСТ и четирите организации на игралната индустрия.

Асен Василев е посочил, че е необходима допълнителна регулация в сектора, но промените трябва да станат в диалог с бранша.

Представителите на игралната индустрия са заявили, че вземат мерки за саморегулация в сектора, но трябва тези регулации да се отразят в законови норми.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:25 | 11.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Данъци и бюджет виж още

Коментари

Финанси виж още