IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Криптомилиардерът Банкман-Фрийд може да получи до 100 млн. долара от сделката на Мъск за Twitter

Собственикът на криптоборсата FTX е притежавал акции в социалната мрежа на стойност между 50 и 100 млн. долара, преди придобиването да бъде завършено

12:03 | 31.10.22 г.
Автор - снимка
Създател
Сам Банкман-Фрийд. Снимка: Bloomberg LP
Сам Банкман-Фрийд. Снимка: Bloomberg LP

Криптомилиардерът Сам Банкман-Фрийд може да получи до 100 млн. долара от сделката на Илон Мъск за Twitter, съобщава специализираното издание The Block.

Собственикът на криптоборсата FTX е притежавал акции в социалната мрежа на стойност между 50 и 100 млн. долара, преди придобиването да бъде завършено миналия четвъртък, съобщава запознат източник. Мъск плати 44 млрд. долара за Twitter, което оценява дела на Банкман-Фрийд на около 0,1-0,2%.

От FTX са отказали коментар за Тhe Block, а от Twitter не са отговорили на запитване.

Изпълнителният директор на Tesla и SpaceX Мъск приключи покупката си на Twitter миналата седмица след месеци на препирни. Търговията с акциите на Twitter бе спряна в петък, преди да бъдат официално делистнати на 8 ноември.

Банкман-Фрийд е планирал да се включи в сделката на Мъск за Тwitter, но в крайна сметка се е отказал, коментират още източниците. По-рано този месец Axios съобщи, че шефът на FTX е казал на Мъск, че вече няма интерес след телефонен разговор между двамата.

FTX се е ангажирала да вкара в сделката до 15 млрд. долара, стана ясно от серия текстови съобщения, станали публични миналия месец в рамките на делото на Twitter за приключване на сделката.

Съветникът на Банкман-Фрийд Уил Макаскил се е опитал да уреди среща между двамата милиардери през март, но Мъск изглежда се е усъмнил в способността на Банкман-Фрийд да инвестира в социалната мрежа, става ясно от текстовите съобщения. Мъск е попитал Макаскил дали Банкман-Фрийд разполага с „огромни количества пари“. Макаскил е отговорил, че Банкман-Фрийд е оценяван на 24 млрд. долара и е готов да инвестира между 8 и 15 млрд. долара. По-късно през април Макаскил е коментирал финансирането с банкера на Morgan Stanley Майкъл Граймс, който е казал на Мъск, че Банкман-Фрийд е готов да се ангажира с до 5 млрд. долара.

Мъск обаче не е бил много заинтересован, посочвайки, че не иска да води „тежък блокчейн дебат“ с Банкман-Фрийд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:03 | 31.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още