IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Балансът на FTX Group е 1,24 млрд. долара, сочат съдебни документи

Alameda Research и свързани с нея фирми пък са с баланс от почти 401 млн. долара

10:33 | 22.11.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Документи във връзка с процедурата по фалит на FTX Group показват, че проблемната криптоборса и няколко от свързаните ѝ компании имат общ паричен баланс от 1,24 млрд. долара, съобщава Bloomberg.

Документите от Alvarez & Marsal North America LLC, финансовият съветник на FTX, показват, че компанията Alameda Research и свързани с нея фирми пък са с баланс от почти 401 млн. долара.

Сред FTX платформите подразделението за Япония - FTX Japan, има баланс от 171,7 млн. долара.

Последните данни от 20 ноември „идентифицират значително по-високи парични баланси, отколкото длъжниците са били в състояние да докажат към сряда, 16 ноември“, според документацията. Мрежата от влияние на Сам Банкман-Фрийд и свързаните с него компании. Графика: Bloomberg Мрежата от влияние на Сам Банкман-Фрийд и свързаните с него компании. Графика: Bloomberg

Предишни съдебни документи показаха миналата седмица, че FTX и свързани компании дължат на 50-те си най-големи кредитора общо 3,1 млрд. долара. В същото време се съобщава, че активите и задълженията на FTX са в размер на около 10 млрд. долара всеки.

FTX и филиалите ѝ подадоха иск за защита от фалит в Делауър на 11 ноември в един от най-големите сривове в света на криптовалутите, с което изправиха 1 млн. клиенти и други инвеститори пред перспективата да понесат общи загуби за милиарди долари.

В събота криптоборсата съобщи, че е започнала стратегически преглед на глобалните си активи и се подготвя за продажбата или реогранизацията на някои бизнеси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:34 | 22.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още