IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

FTX дължи 3,1 млрд. долара на най-големите си 50 кредитори

Криптоборсата е започнала преглед на продажби, рекапитализации и други стратегически сделки на подразделенията си

13:55 | 20.11.22 г.
Снимка:  Lanna Apisukh/Bloomberg
Снимка: Lanna Apisukh/Bloomberg

Криптоборсата FTX, която поиска съдебна защита от фалит в САЩ, съобщи, че дължи на 50-те си най-големи кредитори близо 3,1 млрд. долара, предава Ройтерс.

Борсата дължи около 1,45 млрд. долара на десетте си най-големи кредитора, съобщава я в съдебен документ, без да уточнява имената им.

FTX и филиалите ѝ подадоха иск за защита от фалит в Делауър на 11 ноември в един от най-големите сривове в света на криптовалутите, с което изправи 1 млн. клиенти и други инвеститори пред перспективата да понесат общи загуби за милиарди долари.

В събота криптоборсата съобщи, че е започнала стратегически преглед на глобалните си активи и се подготвя за продажбата или реогранизацията на някои бизнеси.

FTX ще прегледа продажби, рекапитализации и други стратегически сделки на някои от подразделенията си, съобщи новият главен изпълнителен директор Джон Рей в комюнике.

„Въз основа на прегледа ни от миналата седмица научаваме със задоволство, че много регулирани или лицензирани филиали на FTX в и извън САЩ имат стабилни счетоводни баланси, отговорно управление и високо оценени франчайзи“, отбеляза Рей.

FTX е установила 216 банкови сметки на длъжници с положителни баланси към 16 ноември, но е успяла да провери балансите само на 144 сметки до момента, съобщи компанията в отделен съдебен документ.

Тя е назначила Perella Weinberg Partners за основна инвестиционна банка, за да помага в процеса по продажбите, одобрени от съда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:55 | 20.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още