IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Автомобил се е врязал в загражденията на дома на родителите на Сам Банкман-Фрийд

Колата обаче е напуснала мястото на инцидента, преди да бъде записан регистрационният номер

13:00 | 20.01.23 г.
Автор - снимка
Създател
Сам Банкман-Фрийд. Снимка: Bloomberg LP
Сам Банкман-Фрийд. Снимка: Bloomberg LP

Автомобил с трима души се е врязал наскоро в металните заграждения пред дома на родителите на съоснователя на FTX Сам Банкман-Фрийд. Това става ясно от документи, представени пред съда от адвокатите на бившия изпълнителен директор на компанията и цитирани от Bloomberg.

Банкман-Фрийд е с повдигнати обвинения в измама и други престъпление заради дейността на FTX, но бе пуснат под гаранция с условие, че ще носи проследяваща гривна и ще остане в дома на родителите си.

„Когато охранителят на пост ги е спрял, мъжете казали нещо от рода на: „Не можете да ни държите настрана“, посочват адвокатите. Те са избягали с автомобила си, преди охранителят да запише регистрационния номер, става ясно още.

Също така инцидентът подчертава нуждата да бъде запазена самоличността на двамата души, съгласили се да гарантират пускането под гаранция на Банкман-Фрийд, казват още адвокатите.

Според обвинението 30-годишният Банкман-Фрийд e организирал продължавала години измама, в рамките на която е използвал милиарди долари средства на потребители на FTX за лични разходи и високорискови залози през сестринската компания Alameda Research.

Той бе пуснат срещу 250 млн. долара под формата на споразумение за персонализирана гаранция, одобрено от съдия. Но подобно споразумение по-скоро гарантира строги финансови последици, ако се стигне до нарушаване на условията по гаранцията, и често е обезпечено с активи, които са само на около 10% от посочената сума.

Пускането му под гаранция изисква двама души – които обаче не са родителите му – със „значителни“ активи също да гарантират за него. Банкман-Фрийд поиска от съда да защити самоличността на двамата души, за да не се стига до евентуален тормоз. Медии вече поискаха на свой ред съда да оповести кои са те.

В отделни документи адвокатите на Банкман-Фрийд посочват, че единият от двамата неназовани души се е съгласил да предостави 200 хил. долара като гаранция, а другият - 500 хил. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:00 | 20.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още