IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

FTX се споразумя да си върне обратно 404 млн. долара от фонда Modulo

Сделката представлява поредното увеличение на бавно растящата сума от средства, които новото ръководство на FTX се опитва да си върне

13:17 | 23.03.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Криптокомпанията FTX Group ще получи обратно 404 млн. долара, които бившият ѝ главен изпълнителен директор Сам Банкман-Фрийд се предполага, че е прехвърлил към инвестиционния фонд Modulo Capital. Това става ясно от предложение за извънсъдебно споразумение, оповестено в сряда и цитирано от Bloomberg.

Споразумението представлява поредното увеличение на бавно растящата сума от средства, които новото ръководство на FTX се опитва да си върне, откакто компанията обяви фалит миналата година.

Modulo Capital, управляван от Сяоюн „Лили“ Джан и Дънкан Рейнганс-Йо, е получил 475 млн. долара миналата година, преди FTX да изпадне във фалит, става ясно от споразумението, подадено в сряда във федерален съд в Уилмингтън, щата Делауеър. Modulo не разполага с други средства, с които може да върне финансирането, посочват от FTX.

Предложеното уреждане ще спести скъпоструващо съдебно дело, в което Modulo ще трябва да влезе в битка за парите с FTX. От FTX посочват, че сделката струва 460 млн. долара, тъй като ще донесе на компанията 404 млн. долара в кеш и ще изисква Джан и Рейнганс-Йо да се откажат от искове срещу компанията за 56 млн. долара.

Споразумението е било одобрено от съдия Джон Дорси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:17 | 23.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още