IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Binance съкращава служители след отлива на директори

Това се случва в деликатен момент за индустрията за криптовалути

16:16 | 15.07.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Криптоборсата Binance е съкратила служители само няколко дни след като преживя вълна от напускания на директори, твърди източник на Ройтерс, запознат с въпроса.

Съкращенията в най-голямата борса за криптовалути в света се случват в момент, в който бъдещето на индустрията на американския пазар е несигурно, тъй като регулаторите действат агресивно срещу това, което смятат за незаконни действия.

Намаляването на работните места беше съобщено първо от Wall Street Journal, според който компанията се е разделила с над 1000 души през последните седмици.

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпън Джао обясни в Twitter, че компанията непрекъснато се стреми да трупа висококвалифицирани кадри, ето защо е естествено да се разделя с част от служителите, които не се представят толкова добре.

„Това се случва във всяка компания“, казва той, допълвайки, че Binance продължава да наема хора.

През юни Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) заведе дело срещу Binance и Джао за предполагаемо на предполагаема мрежа за измами. Binance заяви, че е готова да се защитава.

Делата срещу Binance и конкурента ѝ Coinbase Global подчертават строгия подход на председателя на SEC Гари Генслър към индустрията, но наскоро американски съдия наскоро застрана на криптофирмата Ripple Labs, което подсказва, че регулаторът е изправен пред тежка битка.

Миналата седмица редица директори напуснаха Binance, включително нейният главен стратегически директор Патрик Хилман.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:16 | 15.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още