IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Binance се разделя с банковия си партньор за трансакции в евро

Настоящият партньор Paysafe вече няма да предоставя тези услуги на потребителите от 25 септември, посочват от борсата

10:37 | 29.06.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Настоящият банков партньор на Binance за еврови трансакции Paysafe Payment Solutions Limited, ще прекрати работа с борсата след 25 септември, съобщава CoinDesk.

„Binance ще смени доставчика за еврови депозити и тегления чрез банков трансфер (SEPA). Нашият настоящ партньор Paysafe вече няма да предоставя тези услуги на потребителите на Binance от 25 септември 2023 г.“, посочва в имейл говорител на платформата.

„Тогава нашите потребители ще трябва да актуализират банковите данни, използвани за депозиране към сметките в Binance и може да се наложи да приемат нови условия за ползване, за да продължат да ползват SEPA услуги след тази дата“, се посочва още.

SEPA, съкратено от Single Euro Payments Area – единна зона за плащания в евро, е интегрираната трансгранична платежна мрежа на Европейския съюз за еврови трансакции.

Новината става факт, след като Binance – най-голямата криптоборса в света по търгувани обеми, трябваше да се изправи срещу недоволството на регулаторите в Европа и САЩ.

По-рано този месец американската Комисия по ценните книжа и борсите (SEC) заведе дело срещу Binance, американското ѝ подразделение Binance.US и главния изпълнителен директор Чанпън Джао за нарушаване на законите за търговия с ценни книга, включително за предлагане на нерегистрирани ценни книжа.

Оттогава борсата обяви оттегляне от Великобритания, Нидерландия и Кипър, а пазарният регулатор в Белгия поиска тя да спре да предлага криптоуслуги в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:38 | 29.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още