IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Coinbase: Продажбите на криптовалутата на FTX няма да доведат до пазарни сътресения

Една от причините е, че продажбите са ограничени, първо до 50 млн. долара на седмица, а впоследствие до 100 млн. долара

17:18 | 18.09.23 г. 1
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Продажбата на криптовалута, притежавана от фалиралата борса FTX, няма да доведе до пазарни сътресения заради няколко смекчаващи фактора. Това се казва в доклад на Coinbase, цитиран от CoinDesk.

Като начало, продажбата няма да наводни пазара, тъй като тя е ограничена до 50 млн. долара на седмица в първия етап и после до 100 млн. долара през последващите седмици. От Coinbase отбелязват също, че представителите на кредиторите на FTX също така ще трябва да одобрят постоянно увеличение до максимум 200 млн. долара седмично.

Според скорошни съдебни документи криптоборсата притежава монети солана за около 1,16 млрд. долара, биткойни за 560 млн. долара, етери за 192 млн. долара и още 1,49 млрд. долара под формата на друга криптовалута. FTX може да продаде и инвестира тези средства, за да се изплати на кредиторите си, постанови съдът по-рано миналата седмица.

Също така „в сила е строг контрол“ за продажба на определени токени, който изисква 10 дни предварително известие, посочва Дейвид Дуон, ръководител на звеното за институционални проучвания.

Голяма част от притежанията в солана на FTX са заключени до 2025 г. като част от графика за придобиване на права, същото важи и за други монети, които трябва да бъдат продадени, посочват от Coinbase.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:18 | 18.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
Скъсана_Ушанка
преди 7 месеца
Никой вече не го интересуват тия шиткойни, освен постоянно намаляващата групичка крипто-сектанти. Същото става, както с Метавселената - отива в забравата на ненужността.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още