IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Незадоволителните приходи изпратиха на червено акциите на Robinhood

Компанията записва нетни приходи в размер на 467 млн. долара, което е под средната оценка на анализатори за 478,9 млн. долара

11:45 | 08.11.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Акциите на Robinhood Markets Inc. поевтиняха с над 8% в следпазарната търговия във вторник, след като онлайн брокерът отчете приходи, които не отговориха на очакванията на фона на ниските търгувани криптообеми през последните месеци, съобщава Bloomberg.

Компанията записва нетни приходи от 467 млн. долара, което е под средната оценка на анализатори за 478,9 млн. долара. Въпреки това сумата е нараснала с 29% спрямо същия период година по-рано. Базираните на трансакции приходи са се свили с 11% спрямо предходната година до 185 млн. долара, което до голяма степен се дължи на по-слабите търгувани номинални криптообеми, които намаляват с 55% за година, посочват от Robinhood.

Въпреки ценовите понижения в следборсовата търговия акциите на компанията от началото на годината са поскъпнали с близо 20%.

Пионерът в приложенията за търговия без комисионна също така посочва, че планира да пусне както услугата си за криптотърговия в ЕС, така и британските си брокерски операции през идните седмици в търсене на международно разширяване на дейността, става ясно от изявлението.

Robinhood позволява на потребителите си да търгуват с различни криптовалути, включително биткойн, етер, доуджкойн и др. Услугата получи популярност при вълната от криптоинвеститори на дребно по време на пандемията, но впоследствие интересът намаля с поредицата фалити през 2022 г. През юни тази година Robinhood съобщи, че ще премахне три монети от платформата си – солана, кардано и полигон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:45 | 08.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още