IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американският борсов регулатор разследва и криптобизнеса на Robinhood

Брокерът е получил през декември призовка, свързана с неговите листвания на криптовалути и услуги за ключове на криптопортфейли

10:20 | 28.02.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Приложението за търговия Robinhood Markets Inc. съобщи, че Комисията за ценните книжа и борсите на САЩ (SEC) разследва неговия бизнес с криптовалути – пореден сигнал, че регулаторът задълбава още повече в сегмента на дигиталните активи.

Брокерът е получил призовка през декември, свързана с неговите листвания на криптовалути и услуги за ключове на криптопортфейли, става ясно от документи на фирмата, представени в понеделник.

Искането на SEC е било направено скоро след обявяването на фалит на криптоборсата FTX, предизвикала върна от регулаторни мерки.

Говорител на SEC е отказал коментар. Представител на Robinhood също не е отговорил незабавно на запитване за коментар.

Robinhood позволява на потребителите си да търгуват с различни криптовалути, включително биткойн, етер, доуджкойн и шиба ину. Платформата се възползва от вълната на инвестиции на дребно по време на пандемията – но оттогава ентусиазмът отслабна след поредица високопрофилни фалити, включително на хедж фонда Three Arrows Capital и на кредиторите Voyager Digital и Celsius Network.

Крахът на FTX през ноември имаше масови последици за пазара. В отчет по-рано тази година от Robinhood съобщиха, че искат да купят обратно свои акции, които бившият ръководител на FTX Сам Банкман-Фрийд преди контролираше.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:20 | 28.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още