IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хонконгските спот етер и биткойн ETF-и записаха 39 млн. долара отлив на средства за ден

Само спот биткойн инструментите са отчели общ отлив на средства от 32,7 млн. долара в понеделник

14:13 | 14.05.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Листнатите в Хонконг спот биткойн и етер борсово търгувани фондове (ETF) отчетоха значителен отлив на средства в понеделник, след като в петък цената на биткойна спадна под 61 хил. долара, съобщава CoinDesk.

Спот биткойн инструментите са отчели общ отлив на средства от 32,7 млн. долара в понеделник, става ясно от данни на Farside Investors. Сумата е значително по-голяма от предишни отливи, които се движеха около 6 млн. долара.

Понеделник бе и първият ден, в който и шестте криптофонда отчетоха отрицателен поток на средства от пускането си на 2 май. Също така досега Harvest Global не беше отчитал отлив от своя спот биткойн фонд.

Спот етер ETF-ите са отчели отлив от 6,6 млн. долара, което също е значително по-висока от предишните суми.

След осем дни на търговия инвеститорите са изтеглили приблизително 13 млн. долара от шестте ETF-а – разочароващ резултат за базираните в Азия инструменти в сравнение с първоначалното въодушевление около листнатите в САЩ фондове.

Мнозина посочиха, че като цяло базираният в Хонконг ETF пазар е относително малък, с около 50 млрд. долара в активи. За сравнение – ETF пазарът в САЩ се изчислява на приблизително 9 трлн. долара в активи под управление.

Във вторник, към 13:30 ч. българско време, цената на биткойна намалява с 1,7% за денонощието до 61 613 долара, докато при етера понижението е от 2% до 2905 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:13 | 14.05.24 г.
403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe

Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още