IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Rolex засилва производството си, за да отговори на търсенето

Компанията ще изгради три временни производствени съоръжения

13:35 | 13.03.23 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Rolex ще създаде три временни производствени съоръжения, които ще започнат да правят луксозни часовници през 2025 г., тъй като най-големият производител на скъпи часовници в света се опита да засили производството на фона на безпрецедентно търсене на продуктите му, съобщава Bloomberg.

Строежът на съоръженията в кантона Фрибург ще започне по-късно тази година, казва Rolex в свой имейл. Капацитетът следва планове за заделянето на 1 млрд. франка (1,1 млрд. долара) в нов голям производствен обект в Буле, в същия кантон, който се очаква да започне работа през 2029 г.

В момента нови часовници като цяло не са налични за незабавна покупка чрез оторизираната мрежа на компанията, което кара дилърите, например Watches of Switzerland Group, да прибягва до списъци с чакащи купувачи. Това доведе и до ръст на цените на вторичния пазари, където популярни модели, например Daytona Cosmograph, се търгуват на стойности доста над цените на дребно.

Представители на Rolex заявиха, че работата по съоръжение от 9000 кв.м в Ромонт, Швейцария, ще започне през второто полугодие на 2023 г., а производството се очаква да стартира през 2025 г. Ще има и временно съоръжение в индустриалния парк Viver във Вилаз Сен Пиер, Швейцария, който ще започне дейността си през 2024 г., както и център за набиране на персонал в Буле.

Планът за ускоряване на производството и временните съоръжения бяха първо съобщени от швейцарските медии La Gruyère и La Liberté.

Rolex заяви, че производствените линии ще бъдат инсталирани постепенно, а набирането на персонал ще бъде поетапно и може да достигне 250 до 300 служители, повечето от които ще бъдат нови. Служителите ще бъдат обучени във Фромонт, преди да бъдат прехвърлени в Буле, когато обектът там е готов.

“Новият производствен обект в Буле, подобно на тези три временни съоръжения, ще позволи на Rolex да разшири производствения си капацитет, да подкрепи растежа и да отговори на постоянно растящото търсене“, заяви компанията.

Rolex се контролира от фондация на името на основателя ѝ Ханс Вилсдорф и произвежда около 1 млн. часовници годишно, генерирайки продажби за около 8 млрд. франка, показват оценки на Morgan Stanley.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:36 | 13.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още