IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов увеселитен парк, посветен на Хари Потър, отваря врати в Токио

Билетите до август вече са изкупени

22:00 | 14.06.23 г.
Снимка: twitter/wbtourtokyo
Снимка: twitter/wbtourtokyo

Феновете на Хари Потър скоро ще могат да вземат вълшебните си пръчици, да сложат мантиите си и да се потопят в света на момчето магьосник в нов тематичен парк, който ще отвори врати в петък, 16 юни, в Токио, съобщава Ройтерс.

Изграден в западната част на популярния увеселителен парк Toshimaen, който затвори врати през 2020 г. след 94 години работа, Warner Brothers Studio Tour Tokyo пресъздава серия от емблематични места от филма, например улица „Диагон-Али“ и Министерство на магията.

Мястото в близост до японската столица е перфектно, особено след като световният туризъм се засилва след пандемията от Covid-19, казва Торбен Йенсен, вицепрезидент и генерален мениджър на Studio Tour Tokyo.

„Фактът, че това е първото подобно изживяване в Азия, и растящият брой туристи в Япония ще ни поставят и в центъра на регионалния пазар“, коментира Дженсън пред медиите по време на обиколка на парка, допълвайки, че той предлага на азиатските фенове ново измерение на филма за Хари Потър.

Билетите за възрастни струват 6300 йени (45 долара) и според Дженсън са разпродадени до август.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:16 | 14.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още