IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

L'Occitane спря търговията с акциите си, докато се подготвя за отписване от борсата

Очаква се компанията да обяви какви точно са новите ѝ планове

10:14 | 04.09.23 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

L’Occitane International спря търговията на акциите си в Хонконг, преди да направи съобщение, което може да разкрие подробности за потенциалния план на френската козметична група да отпише акциите си от борсата, пише Bloomberg.

През август компанията заяви, че контролиращият ѝ акционер обмисля потенциална сделка за сваляне на компанията от борсата при минимална възможна оферта от 26 хонконгски долара (3,31 щатски долара) на акция. По това време L’Occitane заяви, че не е получила твърдо предложение и няма окончателно споразумение.

По-рано Bloomberg News съобщи, че председателят на L’Occitane Рейнолд Гайгер е проучвал възможността за сваляне на компанията от борсата, включително е водил преговори за сделка за до 35 хоконгски долара на акция. Гигантът, контролиран от Гайгер, притежава над 70% от L’Occitane, а той самият е говорил със съветници за възможността фирмата да бъде повторно листната на европейска борса още през следващата година, допълва Bloomberg News.

Сегашното сваляне на акциите на компанията от борсата би добавило към поредица от подобни сделки в Хонконг, докато оценките на фирмите остават ниски. През юни китайският производител на храни Dali Foods Group получи предложение за отписване на книжата си от борсата от своя контролиращ акционер, а компанията за кина Imax Corp. също иска да поеме контрол върху листнатия ѝ китайски бизнес.

L’Occitane, която е базирана в Люксембург и Женева, и подкрепящите я инвеститори набраха 787 млн. долара при първичното публично предлагане на компанията през 2010 г. Тя се листна в Хонконг в момент, в който редица западни компании за потребителски стоки се опитваха да засилят присъствието си на бързо растящия пазар в Китай. Индивидуалните инвеститори в Хонконг поръчаха близо 160 пъти повече от резервираните за тях акции на L’Occitane, което направи IPO-то едно от най-популярните по това време.

Портфолиото на компанията включва L’Occitane en Provence, вдъхновен от лавандуловите полета на Южна Франция, както и органичните продукти за красота Melvita. Освен това компанията притежава серията кремове с колаген Elemis, както и гамата серуми против стареене Grown Alchemist и корейската марка за грижа за кожата Erborian.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:14 | 04.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още