IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Disney удвоява инвестициите си в тематични паркове до 60 млрд. долара

Силата в този сегмент идва от международните паркове

21:23 | 19.09.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Американската компания в сектора на развлеченията Disney съобщи днес, че ще увеличи почти двойно планираните инвестиции в бизнеса с паркове и круизи, съобщи CNBC.

В документ, посветен на борсовото представяне на компанията, пише, че тя ще повиши почти двойно планираните инвестиции - до близо 60 млрд. долара през идните 10 години.

Във време, в което Disney се бори с променящия се пейзаж в областта на медиите и развлеченията и се опитва да превърне стрийминг бизнеса си в печеливш, обмисляйки също продажбата на традиционните си телевизионни мрежи, то подразделението за тематични паркове и продукти се очертава като светъл лъч.

В местните паркове, най-вече Walt Disney World във Флорида, е отчетен спад в посещаемостта и резервациите на хотелски стаи. Вместо това силата в този сегмент идва от международните паркове. През третото тримесечие подразделението е отчело увеличение от 13 на сто на приходите до 8,3 милиарда долара.

Disney подчерта добрите резултати на парковете и развлекателния сектор, свързани с повишените инвестиции. Парковете на Disney, подобно на тези на други компании, пострадаха по време на блокадите заради пандемията.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:23 | 19.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още