IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститори отправят оферта за 5,8 млрд. долара за закупуването на Macy's

Предложението за компанията майка на Bloomingdale е с премия от 20,76% спрямо цената на затваряне на акциите в петък

11:08 | 11.12.23 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Група инвеститори, включваща Arkhouse Management and Brigade Capital, е отправила оферта на стойност 5,8 млрд. долара за закупуването на американската верига универсални магазини Macy’s, съобщава Ройтерс, позовавайки се на запознат източник.

Фокусираната върху имоти инвестиционна компания Arkhouse Management и глобалният мениджър на активи Brigade Capital Management са подали заявление за придобиването на акциите на Macy’s, които не притежават, на цена от 21 долара за брой на 1 декември, съобщава източникът.

Предложението за компанията майка на Bloomingdale е с премия от 20,76% спрямо цената на затваряне на акциите от 17,39 долара в петък.

Групата вече има голям дял в Macy’s през управляваните от Arkhouse фондове и е обсъждала предложението с веригата универсални магазини, чийто борд впоследствие се е събрал, за да обсъди офертата. Не е ясно как гледа компанията на предложението, казва източникът.

Arkhouse и Brigade вярват, че акциите на Macy’s са подценени на публичните пазари и сигнализираха готовността си да отправят оферта, подлежаща на надлежна проверка, съобщи по-рано WSJ. Изданието добавя, че инвестиционна банка е предоставила писмо, подкрепящо способността на групата да привлече необходимото финансиране, за да осъществи сделката.

Macy’s е отказала коментар, а Arkhouse и Brigade не са отговорили на искането на Ройтерс за такъв.

Търговецът на дребно разби оценките на анализаторите за тримесечната си печалба благодарение на по-ниски запаси и силно търсене на продукти за красота през ноември. Това сигнализира, че опитите да се ограничат запасите от върховете през 2022 г. най-накрая постигат резултатите преди така важния празничен сезон.

Macy’s има пазарна капитализация от около 4,77 млрд. долара, а акциите ѝ са поевтинели с почти 15,79% тази година.

Не е ясно дали Arkhouse и Brigade имат ресурсите да изпълнят сделка от подобен мащаб предвид факта, че преди не са правили нещо подобно.

Оферта от 2,4 млрд. долара, която група инвеститори, водена от Arhouse, подадоха преди две години за имотния инвестиционен фонд Columbia Property Trust бе неуспешна. Pimco впоследствие придоби Columbia Property за 3,9 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:08 | 11.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още