IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Campari надви оценките за резултатите си и остана оптимист за 2024 г.

Акциите на компанията поскъпнаха след силния отчет

15:49 | 27.02.24 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Акциите на Davide Campari-Milano поскъпнаха на борсата в Милано, след като компанията за алкохолни напитки отчете годишна печалба над прогнозите на анализаторите, съобщава Bloomberg.

Коригираната печалба преди лихвите и данъците за годината възлизат на 618,7 млн. евро в сравнение с консенсусната оценка на Bloomberg за 598,1 млн. евро.

Базираната в Милано компания заяви, че е оптимистично настроена за продължаващото силно представяне на алкохолния сектор в „нормализираща се макросреда“.

Акциите поскъпнаха с 5,2% минути преди 16 ч. българско време.

Ценовата тенденция за агавето, ключова съставка, и „забавящата се инфлационна среда се очаква да бъдат постепенно отразени във финансовия отчет от втората половина на годината“, казаха от компанията.

Миналия месец Campari продаде акции за 650 млн. евро заедно с облигации, конвертируеми в акции, за да финансира закупуването на марката коняк Courvoisier.

Очаква се отрицателните форекс тенденции да продължат, въпреки че „отслабват спрямо предходната година, а отчетът ще започне да отразява добавянето на Courvoisier“, каза компанията.

В перспективите си Campari заяви, че предвижда „последователно увеличаване на оперативния марж, движено от микс от продажби, ценообразуване, намаляване на инфлацията на вложените разходи и оперативна ефективност“, без да предоставя подробности.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:49 | 27.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още