IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Лиза Франкенщайн" не успя да съживи боксофиса в САЩ с премиерата си

На първо място остана шпионският трилър „Аргайл: Супершпионин“

10:08 | 12.02.24 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Lisa Frankenstein Facebook Page
Снимка: Lisa Frankenstein Facebook Page

Филмът „Лиза Франкенщайн“ не успя да вдъхне живот на боксофиса в Северна Америка в първия си уикенд на екран. Хорър комедията с участието на Катрин Нютън и Коул Спраус спечели едва 3,8 млн. долара според студийни оценки. Филмът дебютира на второ място в много бавен уикенд около Суперкупата по американски футбол, нареждайки се след шпионския трилър „Аргайл: Супершпионин“, съобщава Associated Press.

„Аргайл: Супершпионин“ на Матю Вон спечели първото място с приходи от 6,5 млн. долара, с което на местно ниво е спечелил 28,8 млн. долара за два уикенда на екран. Продукцията за 200 млн. долара е първият голям филмов пробив на Apple. На световно ниво лентата е спечелила 60,1 млн. долара.

„Лиза Франкенщайн“ е режисьорският дебют на дъщерята на Робин Уилямс – Зелда Уилямс. Оценките като цяло са смесени към отрицателни с рейтинг от 49% в Rotten Tomatoes. Макар че премиерният уикенд се представи слабо, бюджетът на продукцията също е сравнително скромен – само 13 млн. долара.

„Пчеларят: Смъртна присъда“ остана на трето място в петия си уикенд на екран с 3,5 млн. долара приходи, а „Уонка“ събра 3,1 млн. долара, озовавайки се на пето място.

Като цяло от началото на годината това е най-бавният уикенд, генерирайки общи приходи за едва 40 млн. долара, което е с 25% по-малко спрямо миналата година. Финалът на Суперкупата не е единствената причина – в годините преди пандемията същият уикенд успяваше да генерира около 75 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:08 | 12.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още