IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Годзила и Конг: Нова империя“ отново е най-гледаният филм в българските кина

В класацията тази седмица влиза и едно от най-обсъжданите заглавия от „София филм фест“

08:44 | 09.04.24 г.
Снимка: Warner Bros. Pictures
Снимка: Warner Bros. Pictures

За втора поредна седмица „Годзила и Конг: Нова империя“ оглавява класацията за най-гледани филми както в Северна Америка, така и в България. Лентата за двете чудовища е гледана от 30 474 зрители и е генерирала приходи в размер от 441 979 лв. за двете си седмици на екран.

След нея по зрителски интерес се нарежда анимацията „Кунг-фу панда 4“, която за по-малко от месец на екран е успяла да донесе приходи от над 1 млн. лв. (1 382 128 лв.) и да привлече към екраните 105 533 зрители.

На трето място остава „Дюн: Част втора“ – научнофантастичният филм на Дени Вилньов със звезди като Тимъти Шаламе, Ребека Фъргюсън, Зендея и Стелан Скарсгард в състава си, който е втора част от адаптацията на едноименния роман на Франк Хърбърт. За шест седмици е донесъл над 2 126 672 лв. от 147 281 продадени билета.

На четвърта позиция в класацията на най-гледаните филми в българските кина тази седмица е ужасът „Първата поличба“. Действието във филма се развива през 1971 г. Маргарет е млада американка, изпратена в Рим, за да служи в църквата. Там тя се сблъсква с предизвикателства, които я карат да поставя под съмнение вярата си, като същевременно разкрива заговор, чиято цел е раждането на Антихриста. С 2723 продадени билета филмът е генерирал приход от 34 305 лв. за първия си уикенд на екран.

На пето място е второто премиерно заглавие за седмицата – „Защото обичам лошото време“ на Яна Лекарска. Българският филм с Владимир Михайлов и Неда Спасова в главните роли спечели наградата на публиката на „София филм фест“ тази година и има пет номинации за годишните награди на Съюза на българските филмови дейци „Васил Гендов“. Филмът разказва за Ирина, която в един дъждовен пролетен ден се връща в крайморското градче, в което като дете е прекарвала лятото си. Там среща Борис, с когото не са се виждали от 20 години, и двамата се впускат да преоткрият миналото си. Гледан от общо 3607 зрители през цялата премиерна седмица, филмът е донесъл 43 440 лв.  

На шеста позиция е анимацията „Героите на джунглата 2: Около света“. За общо трите си седмици на екран тя е гледана от 6384 зрители, генерирайки приход от 68 748 лв.

На седмо място е третото премиерно заглавие за седмицата – „Мънкимен“. Негов режисьор и сценарист е актьорът Дев Пател („Беднякът милионер“), който изпълнява и главната роля. В центъра на историята е Кид – млад мъж, който се хвърля в битка за отмъщение срещу корумпирана прослойка, отговорна за смъртта на майка му, които продължават да тормозят бедните и безсилните. Той работи в подземен боен клуб, в който участва в боеве за пари, носейки маска на горила. Филмът е гледан от 1159 зрители и е донесъл 15 597 лв.

На осмо място остава психологическият трилър със Сидни Суини „Непорочна“. За трите си седмици на екран филмът е гледан от 11 957 души, носейки приход от 140 185 лв.

На девето място е романтичната комедия „Красива сватба“. Филмът, продължение на миналогодишния „Красиво бедствие“, е гледан от 7033 зрители, генерирайки 86 987 лв. приход.

На десето място е едно от най-обсъжданите заглавия от тазгодишния София филм фест – „Прекрасни дни“ на Вим Вендерс. Японско-германската продукция, описвана като „дълбоко вълнуващ и поетичен разказ за откриването на красота в ежедневието“, е гледана от 3034 зрители, носейки 33 270 лв. приход.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:44 | 09.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още