IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Антиутопията „Гражданска война“ остава начело на боксофиса в САЩ

Очакваният да заеме първо място преди уикенда „Абигейл“ остана на второ

10:38 | 22.04.24 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Ascot Elite Entertainment Group
Снимка: Ascot Elite Entertainment Group

„Гражданска война“ – американска антиутопия на Алекс Гарланд, остана най-добрият филм в кината в Северна Америка във втората седмица на екран, съобщава Associated Press, базирайки се на студийни оценки.

Рискованият залог на А24 в година на изборите, който е и най-големият по бюджет филм на независимото студио, събра 11,1 млн. долара от продажба на билети. Филмът за 50 млн. долара, чието действие се развива в близкото бъдеще на САЩ, когато Тексас и Калифорния се обединяват срещу фашистки президент, е генерирал 44,9 млн. долара за две седмици.

Като цяло обаче уикендът бе болезнено бавен за кината и вероятно ще засили тревогите за засега слабата година за боксофиса. Продажбите на билети от началото на годината са намалели с почти 20% в сравнение с миналата година, според Comscore.

Преди уикенда се очакваше „Абигейл“ на Universal Pictures – хвален от критиците хорър за дъщерята на Дракула, да поведе в класацията. Той обаче се оказа на второ място с приходи от 10,2 млн. долара, което е добър резултат за продукция за 28 млн. долара.

По-тревожна бе реакцията към няколко нови заглавия – вероятността, че до края на годината ще има още много подобни тихи уикенди. Стачката на актьорите и сценаристите миналата година, която имаше продължителен ефект върху филмовеите проекти, разшири дупките в календара с премиери на Холивуд.

„Министерство на неджентълменската война“ на Гай Ричи дебютира с приходи за 9 млн. долара. В базираната на истински случай лента на Lionsgate, чиято продукция струва 60 млн. долара, Хенри Кавил води мисия през Втората световна война край бреговете на Западна Африка.

Макар че Ричи стои зад редица боксофис хитове, последните му филми не успяват да съберат публика. Добър сигнал е, че последният му филм е харесван от зрителите, получавайки оценка А- в CinemaScore.

Най-силният филм на световно ниво обаче продължава да е „Годзила и Конг: Нова империя“. Филмът генерира още 9,5 млн. долара през уикенда и 21,6 млн. долара на световно ниво, с което общо приходите му за четирите седмици на екран достигат 485,2 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:38 | 22.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още