IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руският магнат Дмитрий Риболовлев проучва продажбата на футболния клуб "Монако"

Риболовлев е сред малкото руски бизнесмени, които не са обект на санкции, и живее в Монако

12:13 | 22.01.24 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Руският милиардер Дмитрий Риболовлев е наел консултантска фирма, която да проучи възможността за продажба на контролния му пакет акции във футболния клуб "АС Монако" на фона на интерес от страна на потенциални купувачи.

Френският вестник Les Echos съобщи в неделя, че Риболовлев - един от малкото руски магнати, които не са обект на санкции, и е напуснал Русия преди повече от десетилетие - е получил поне две предложения за продажба на своя дял от американски инвеститори миналата година.

Компанията на Риболовлев е назначила инвестиционната банка Raine Group за свой изключителен финансов съветник, тъй като проучва "стратегически алтернативи за своя дял в клуба след получаването на нетърсен интерес", се казва в изявление, изпратено по електронната поща от семейната фирма на магната. "Не може да има гаранции, че стратегическият преглед ще доведе до каквато и да е сделка с участието на клуба", се допълва в съобщението, без да се предоставят повече подробности.

57-годишният магнат, който живее в Монако и е натрупал богатството си в руската калиева индустрия, придоби 67% от футболния клуб през 2011 г. и тогава обеща да инвестира поне 100 млн. евро в него през следващите четири години. "АС Монако" е един от най-успешните клубове във френската висша лига и досега е спечелил осем титли.

Raine Group си изгради репутация като консултант по големи спортни сделки, като за последно компанията е участвала в продажбата на дела на "Манчестър Юнайтед" на британския милиардер Джим Ратклиф. През 2022 г. се занимава с продажбата на ФК "Челси" от името на руския милиардер Роман Абрамович, припомня Bloomberg. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:13 | 22.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Спорт виж още

Коментари

Финанси виж още