IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственикът на Uniqlo запази прогнозата за годишната си печалба

Растежът на бизнеса зад граница компенсира разходите за по-високи заплати в Япония

13:54 | 12.01.23 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Собственикът на Uniqlo – Fast Retailing, запази прогнозата за печалбата и приходите си непокътнати за текущата фискална година, тъй като растежът на задграничните пазари изглежда компенсира ръста на разходите, произтичащ от решението на компанията да повиши заплатите на служителите си в Япония, пише Bloomberg.

Оперативната печалба за годината, завършваща през август, се очаква да достигне 350 млрд. йени (2,7 млрд. долара), гласи изявление на модния търговец. Средната прогноза на анализаторите е за 357 млрд. йени. Според изявлението нетните ѝ приходи от продажби ще са 2,65 трлн. йени в съответствие с очакванията на анализаторите.

Търговецът на дребно, който повиши заплатите в Япония заради ускоряването на инфлацията, отчете 117 млрд. йени печалба за трите месеца до ноември, като не успя да изпълни прогнозата за 140 млрд. йени по данни на Bloomberg. Приходите от продажби за периода са нараснали с 14 на сто до 716 млрд. долара. Анализаторите очакваха 721 млрд. долара.

Ограниченията, наложени заради Covid-19 в Китай, както и загубата в Русия, са повлияли на тримесечната печалба, твърди компанията.

Fast Retailing планира да разчита повече на растеж от пазари извън Япония, която се бори с намаляващо население и забавяне на потребителските разходи, пише Катрин Лим, анализатор на Bloomberg Intelligence.

Китай бързо отмени тригодишната си политика за нулев Covid и на 8 януари отвори отново всички граници без карантина, повишавайки перспективите за увеличаване на разходите на дребно във втората по големина икономика в света.

Ползите от по-слабата йена могат да намалеят, тъй като японската валута засили позициите си спрямо долара след решението на Японската централна банка да повиши горната граница на доходността на облигациите през декември, което засилва очакванията за промяна в паричната политика.

Цената на акциите на Fast Retailing спадна с 2% в Токио преди обявяването на финансовия отчет. През 2022 г. стойността на книжата нарасна с 23%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:54 | 12.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Мода виж още

Коментари

Финанси виж още