IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственикът на Uniqlo повиши прогнозата си заради силното търсене в чужбина

Fast Retailing залага на експанзия в Европа и Северна Америка

12:01 | 13.07.23 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Собственикът на Uniqlo – Fast Retailing, повиши годишната си прогноза, след като отчете скок на тримесечната си печалба благодарение на по-силното търсене на чуждестранни пазари, пише Bloomberg.

Оперативната печалба за 12-те месеца до края на август ще достигне 370 млрд. йени (2,7 млрд. долара), докато прогнозата от април беше за 360 млрд. йени. За сравнение, средната прогноза на анализаторите е за 363 млрд. йени.

Освен това компанията отчете 35-процентен ръст на оперативната печалба на годишна база до 110 млрд. йени за третото тримесечие. Това надхвърли очакванията на анализаторите за 100 млрд. йени.

Производителят на достъпни, стилни дрехи диверсифицира своите източници на приходи на пазари като Северна Америка и Европа, където прогнозата му е сравнително стабилна, за сметка на Япония и Китай. Fast Retailing залага, че Северна Америка и Европа ще генерират съответно 300 млрд. и 500 млрд. йени годишни приходи с оперативен марж от 20% до 2027 г.

Цената на акциите на компанията се повиши с 32% от началото на годината, изпреварвайки представянето на бенчмарка Topix, който за същия период нарасна с 19 на сто.

Главният изпълнителен директор на Fast Retailing Тадаши Янаи заяви, че компанията навлиза в нова фаза на растеж, след като Covid времената отминаха. Освен това Fast Retailing ще засили експанзията си, така че потенциално да достигне 10 трлн. йени приходи и да се превърне в „истински глобален играч“. През април компанията каза, че се прицелва към приходи в размер на 5 трлн. йени за пет години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:01 | 13.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Мода виж още

Коментари

Финанси виж още