IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Macy's отхвърли офертата за придобиването ѝ за 5,8 млрд. долара

Компанията имаше предложение от Arkhouse Management и Brigade Capital Management

10:18 | 22.01.24 г. 1
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Macy’s заяви, че не е заинтересована от офертата от страна на Arkhouse Management и Brigade Capital Management за поглъщането на търговеца на дребно, пояснявайки, че предложението няма „убедителна стойност“, пише Bloomberg.

Миналия месец инвеститорите отправиха оферта за 5,8 млрд. долара, или 21 долара на акция, а по-рано в неделя Arkhouse заплаши да насочи предложението си към акционерите, ако веригата универсални магазини не пристъпи към преговори. Офертата представлява 19% премия спрямо цената, на която акциите на Macy’s завършиха търговията в петък.

Бордът на Macy’s реши, че няма „да сключи споразумение за неразкриване на информация или да предостави данни за надлежна проверка на Arkhouse и Brigade”, коментира компанията, след като Arkhouse направи изявлението си. Освен това заяви, че информацията, предоставена от инвеститорите, не успява да отговори на опасенията за способността на компаниите да финансират сделката.

По-рано Arkhouse каза, че консултанти от всички страни са провели първоначални разговори и финансирането е било обсъдено. Компанията призова Macy’s да се „включи експедитивно в добросъвестните дискусии“, като посочи, че акциите на търговеца са поевтинели спрямо върха, който достигнаха след разкриването на предложението.

„Ние сме силно мотивирани да завършим придобиването на Macy’s и сме готови да предприемем всички необходими стъпки, включително пряко ангажиране с акционерите, за да постигнем тази цел“, коментира инвеститорът. „Насърчаваме компанията да ни отговори тази седмица“.

Macy’s води битка с конкуренцията, след като предпочитанията на купувачите се изместиха от универсалните магазини, а онлайн търговците на дребно навлизат в ключови категории стоки като облекло и стоки за дома.

Базираната в Ню Йорк компания в четвъртък сподели, че ще съкрати около 3,5% от работната си сила преди напускането на дългогодишния главен изпълнителен директор Джеф Генет. В изявлението на Macy’s от неделя Генет коментира, че гигантът продължава „да бъде отворена за нови възможности, които са в най-добрия интерес на компанията и на всички наши акционери“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:16 | 22.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Мода виж още

Коментари

Финанси виж още