IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Puig определи ориентировъчна цена за предстоящото си IPO

Тя ще бъде в горния край на диапазона в най-голямото листване в Европа през тази година

16:28 | 29.04.24 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Puig – испанска семейна група за продукти за красота - съобщи, че цената на първичното публично предлагане (IPO) на компанията ще бъде в горния край на диапазона в най-голямото листване в Европа през тази година.

Базираната в Барселона компания определи ориентировъчна цена от 24,50 евро на акция, предаде Bloomberg. Това дава на компанията предполагаема пазарна стойност от 13,9 млрд. евро. За сравнение, предишният диапазон беше от 22 до 24,5 евро, като се очаква първичното публично предлагане да набере до 2,6 млрд. евро.

Основана през 1914 г., Puig е собственик на марки като Rabanne, Carolina Herrera и Jean Paul Gaultier. С течение на годините тя се насочва към грижата за кожата и грима, като наскоро придоби Charlotte Tilbury.

Puig се управлява от Марк Пуч, главен изпълнителен директор и внук на основателя. Според проспекта Марк и неговият братовчед Мануел Пуч са единствените членове на семейството в управителния съвет на компанията.

След първичното публично предлагане семейство Пуч ще притежава повече от 90% от правата на глас чрез своите акции клас А, които имат по пет гласа в сравнение с един глас за акциите клас Б, се посочва в проспекта. Компанията възнамерява да използва приходите за рефинансиране на последните придобивания, изплащане на дългове и за бъдещи инвестиции.

Goldman Sachs Group и JPMorgan Chase ръководят първичното публично предлагане, а Bank of America, BNP Paribas, CaixaBank и Banco Santander също работят по сделката. Очаква се акциите да започнат да се търгуват на 3 май на Мадридската фондова борса под борсов код PUIG. Според условията поръчките, получени след 17:00 ч. в понеделник, вероятно няма да получат акции.

Puig е малка компания в сравнение с конкурентите в сектора L’Oréal и Estée Lauder, но расте бързо чрез придобивания през последното десетилетие, сключвайки 11 сделки за последните 12 години.

Банкерите оценяват 110-годишния бизнес на между 8 млрд. и 10 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:29 | 29.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Мода виж още

Коментари

Финанси виж още