IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българската Swipe.bg набра 1 млн. лв. финансиране

Платформата за покупка и продажба на смартфони втора употреба ще ползва средствата за разширяване на бизнеса си

18:41 | 24.11.22 г. 1
Снимка: Swipe.bg
Снимка: Swipe.bg

Българската компания Swipe.bg, която стои зад платформа за покупка и продажба на смартфони втора употреба, обяви, че е привлякла 1 млн. лева в рамките на нов кръг за набиране на капитал.

Плановете са средствата да бъдат използване за разширяване на бизнеса, както и на пазара за покупка и продажба на употребявани телефони в България.

Инвестицията е от два фонда, работещи предимно с публични средства от Фонда на фондовете – Vitosha Venture Partners и New Vision 3. Включили са се и бизнес ангели като Питър Барон и Денис Горбунов от tbi bank, Данета Желева от „Индустриален холдинг България“ и Георги Брашнаров от „Немечек България“. Пресиян Каракостов от PhoneArena и други представители на мрежата на CEO Angels също са допринесли.

Swipe.bg е основана през 2021 г.от финансиста Михаил Димитров, предприемачите Огнян Попов и Никол Павлов. Димитров има мениджърски опит от „Карол инвестмънт“, „Нова броудкастинг груп“ и OLX, докато Попов е познат като основател на Broshura.bg, която през 2020 г. премина в ръцете на германската Offerista Group. Павлов пък е съосновател и технически директор на „Grabo”.

Очакванията на Димитров са, че приходите за тази година ще надхвърлят 1 млн. лева, макар че компанията няма още пълна финансова година. В момента в Swipe.bg работят 14 души, но екипът търси специалисти по продажби с фокус развитие на корпоративни канали.

Набраните средства ще се ползват в няколко посоки. Част от тях са предвидени за популяризиране и създаване на доверие в пазара на смартфони втора употреба. По думите на Димитров компанията иска да бъде полезна на телекомите и големите вериги за техника, с които съвместно да създадат buy-back програми.

Втората част от инвестицията ще бъде насочена към разширяването и обогатяването на инвентара в Swipe.bg.

"Приходите ни се увеличиха над десет пъти за четири месеца, след като добавихме по-голям брой модели в онлайн магазина. Дори без да правим никаква значителна промяна по маркетинг активностите, а само благодарение на разнообразието", коментира Димитров.

Не на последно място набраният капитал ще се ползва и за нови функционалности и подобряване на платформата. Планира се разработване и добавяне на офлайн канали – верига партньорски сервизи, където хората да могат да оставят телефоните си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:41 | 24.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
svetlina.petrova
преди 1 година
Изпратих им телефон в перфектно състояние. Върнаха ми го с неработеща предна камера и faceID.Очевидно е, че повредата е причинена от тях умишлено или неволно. Не предложиха никакво решение на проблема, така че ще последват жалби в КЗП и полиция.Не изпращайте телефон с опция за преглед, за да не бъдете измамени като мен!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още