IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Илон Мъск: Twitter разполага с около 2300 служители

Милиардерът отхвърли като некоректна информацията, обявена в петък от CNBC

11:16 | 22.01.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Операторът на едноименната социална платформа Twitter Inc. разполага с около 2300 служители, заяви собственикът на компанията, милиардерът Илон Мъск, цитиран от Ройтерс.

CNBC съобщи в петък (20 януари), че броят на служителите на пълно работно време в компанията е намалял до около 1300, включително по-малко от 550 инженери на пълно работно време.

Около 75 от всичките 1300 служители са в отпуск, включително около 40 инженери.

„Посочените данни са некоректни. Има около 2300 активни, работещи служители в Twitter“, изтъква Мъск в туит в социалната платформа. „Все още има стотици служители, които работят върху доверието и безопасността наред с няколко хиляди души, наето по договор“, добавя предприемачът.

Преди два дни изданието Business Insider, позовавайки се на свои източници, съобщи, че съкращенията в Twitter набират скорост въпреки уверенията на собственика за обратното. Според изданието десетки служители, отговарящи за рекламата и монетизацията, са били принудени да напуснат компанията преди две седмици. Мъск планира да закрие много от международните офиси на Twitter, а също така и в САЩ, което може да доведе до намаляване на персонала на компанията до 2000 души, посочи изданието. Преди Мъск да поеме Twitter, компанията е имала около 7500 щатни служители.

Мъск придоби Twitter за 44 млрд. долара през октомври, като частично финансира сделката с дълг от почти 13 млрд. долара, който предполага изплащане на лихви в размер на около 1,5 млрд. долара годишно. Оттогава той започна трескава мисия за обновяване на платформата за социални медии, която според него е застрашена от фалит и от началото на ноември е губила по 4 млн. долара на ден.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:10 | 22.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още