IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Около 80% от служителите на Twitter са се разделили с компанията след идването на Мъск

Според CNBC броят на щатните служители в компанията е намалял до около 1300 души, като преди това те са били около 7500 души

15:46 | 21.01.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка:  David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Около 80% от служителите на американската компания Twitter, която притежава едноименната социална мрежа, са били уволнени или са напуснали по собствено желание, след като компанията беше придобита от предприемача Илон Мъск, съобщи БТА, позовавайки се на телевизия CNBC.

Според медията броят на щатните служители в компанията е намалял до около 1300 души. По-специално, отделът, който се занимава с препоръки относно политиките на компанията, дизайна и промените в продуктите, за да се гарантира безопасността на потребителите, вече има по-малко от 20 служители на пълно работно време.

Според инженер, който е подал оставка в компанията, подобна загуба на служители и съкращаване на персонал може да затрудни поддържането на услугата. Под ръководството на Мъск Twitter намали броя на служителите си чрез масови уволнения, а други служители бяха принудени да напуснат след значителни промени в политиките на компанията.

Преди два дни изданието Business Insider, позовавайки се на свои източници, съобщи, че съкращенията в Twitter набират скорост въпреки уверенията на собственика за обратното. Според изданието десетки служители, отговарящи за рекламата и монетизацията, са били принудени да напуснат компанията преди две седмици. Мъск планира да закрие много от международните офиси на Twitter, а също така и в САЩ, което може да доведе до намаляване на персонала на компанията до 2000 души, посочи изданието. Преди Мъск да поеме Twitter, компанията е имала около 7500 щатни служители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:23 | 21.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още