IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

News Corp. на Мърдок ще съкрати над 1200 позиции

Новият отчет на компанията се оказа разочароващ

16:19 | 10.02.23 г. 1
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

News Corp. на милиардера Рупърт Мърдок заяви, че ще съкрати 5% от служителите си тази година, или 1250 позиции в целия си бизнес, след като печалбата на звената за книгоиздаване, медии и дигитални решения в имотния сектор се е свила, пише Bloomberg.

Съкращенията са „необходим отговор“ предвид „увеличаването на лихвените проценти и продължаващата инфлация“, коментира главният изпълнителен директор Робърт Томсън при представянето на финансовия отчет за фискалното второ тримесечие на базирания в Ню Йорк медиен конгломерат.

Ще бъдат остранени хора от всички бизнеси на групата, които включват The Wall Street Journal, издателя HarperCollins и вестниците The Times и The Sun във Великобритания, допълва Томсън. По думите му годишните спестявания ще възлязат на поне 130 млн. долара.

Приходите от продажби са спаднали със 7,2% до 2,52 млрд. долара през фискалното тримесечие, завършило на 31 декември. Печалбата преди лихви, данъци, обезценка и амортизация (EBITDA) се е сринала с 30% до 409 млн. долара.

News Corp. има около 25 500 служители, включително 9000 в Съединените щати, 5500 във Великобритания и 8000 в Австралия към юни миналата година, показва последният ѝ годишен отчет. Около 4000 от тях се представляват от синдикати.

Това е поредната новина за съкращения в медийния и технологичния бизнес, след като по-рано тази седмица Walt Disney разкри, че ще се раздели със 7000 души, а Dell Technologies – с 6650.

Мениджмънтът на News Corp. отказва да коментира потенциалната продажба на дела в онлайн компанията за имоти Move Inc., след като Мърдок оттегли предложението за сливането на News Corp. с другия му бизнес Fox Corp.

Цената на акциите на групата се понижи с 1,4% до 20,59 долара в четвъртък в Ню Йорк.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:19 | 10.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
nkavrakov1982
преди 1 година
На фона на масовите съкращения глобално почнали от САЩ у нас ни прожектират филма ,част втора -България остров на стабилността ,римейка на Сергей Станишев от 2008 година
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още