IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft потвърди допълнителни съкращения на служители

През януари компанията каза, че ще се раздели с 10 хил. работници

12:22 | 11.07.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg
Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Microsoft потвърди, че премахва допълнителни работни места – седмица след като започна своята фискална 2024 г., пише CNBC.

Съкращенията са в допълнение към онези, обявени през януари, които доведоха до премахването на 10 хил. работни позиции. Софтуерната компания също така разкри малък брой съкращения по това време миналата година.

Amazon, Google и други големи технологични компании също свиват редиците си тази година, след като увеличиха броя на работниците си, за да отговорят на бума на търсенето по време на пандемията. През последните месеци Microsoft каза, че клиентите ѝ се опитват да спестят пари от разходите си за изчислителни облаци.

Говорител на Microsoft отказва да разкрие колко души ще бъдат засегнати от новите съкращения. През януари главният изпълнителен директор Сатя Надела написа бележка, в която подсказва, че компанията ще промени хардуерната си линия и ще консолидира лизинговите договори.

В понеделник Microsoft е изпратила документ до регулаторите, посочвайки, че ще съкрати 276 души в щата Вашингтон. Търговци и други служители, занимаващи се с успеха на компанията сред клиентите, публикуваха съобщения в социалните мрежи, за да обявят, че са загубили работата си.

„Организационните промени и тези в работната сила са необходими и са обичайна част от управляването на нашия бизнес“, посочва говорителят в имейл до Ройтерс. „Ще продължим да приоритизираме и да инвестираме в стратегически области на растеж заради нашето бъдеще, както и да подкрепяме нашите клиенти и партньори“, се казва още.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:22 | 11.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още