IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SpaceX подготвя втори тестов полет на ракетата Starship

Компанията на Илон Мъск все още очаква зелена светлина от американски регулатори

13:50 | 04.11.23 г. 2
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

SpaceX заяви, че може да започне втори тестов полет на ракетата си Starship още в средата на ноември, докато очаква резултати от прегледа на американските регулатори, пише Bloomberg.

Ракетата - основна част от амбицията на главния изпълнителен директор Илон Мъск да отведе товари, а евентуално и хора, до Луната и Марс - беше заземена, след като експлодира по време на изстрелването си на 20 април.

SpaceX разкри новата си цел на уебсайта си в петък, само няколко дни след като Федералната авиационна администрация (FAA) на САЩ приключи прегледа на безопасността, фокусиран върху потенциалните въздействия върху общественото здраве и имущество. Докладът на FAA е част от по-мащабната оценка, необходима преди Space Exploration Technologies, както официално е известна компанията, да може да организира друг тестов полет.

Друга агенция, отговаряща за дивата природа и рибата в САЩ, все още води консултации с FAA по Закона за застрашените видове. Екоагенцията разполага с цели 135 дни, за да даде променено биологично становище, но миналата седмица каза, че не очаква да ѝ е нужно цялото това време.

„Консултацията все още е в ход, така че нямаме никакви актуализации на графика“, коментира Обри Бузек, която отговаря за обществените въпроси в Службата за риба и дива природа.

Говорител на FAA е казал, че агенцията няма нова информация, която може да предостави.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:51 | 04.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
zelka007
преди 6 месеца
ще бъде интересно , промениха първоначалният дизайн , и на площадката за изстрелване , и на самата ракета ... да видим ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още