IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google се подготвя за още съкращения на служители

Все пак те няма да са толкова големи, колкото миналогодишните, твърди лидерът на компанията Сундар Пичай

09:40 | 18.01.24 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай е казал на служителите да очакват още съкращения в компанията тази година, пише The Verge, цитирайки вътрешна бележка.

Пичай посочва в бележката, че последните съкращения са били фокусирани върху премахването на части от компанията, за да се опрости работата и да се засили скоростта на работата в някои области.

Този ход подсказва, че съкращенията на работни места ще продължи и тази година, докато компаниите се стремят да интегрират софтуер с изкуствен интелект и да автоматизират процеси, за да облекчат натоварванията си.

„Премахването на тези роли не са от мащаба на съкращенията от миналата година и няма да засегнат всички екипи“, посочва Пичай в бележката си до служителите.

„Имаме амбициозни цели и ще инвестираме в нашите големи приоритети тази година“, допълва той.

Представител на Google е потвърдил пред Ройтерс, че имейлът е бил изпратен до служителите, но отказва да разкрие допълнителното съдържание на текста.

Миналата седмица Google каза, че ще съкрати няколкостотин служители в подразделението Voice Assistant, в хардуерните екипи, отговорни за Pixel, Nest и Fitbit, в екипа за рекламни продажби, както и в звеното за добавена реалност.

През януари 2023 г. компанията майка на Google Alphabet обяви, че планира да съкрати 12 хил. работни места, или 6% от глобалната си работна сила. Към септември 2023 г. компанията имаше 182 381 служители по света.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:40 | 18.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още