IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Elliott Management вече има около 13% дял в Etsy

Инвеститорът активист получава място в брода на компанията

20:00 | 01.02.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg
Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg

Инвеститорът активист Elliott Management е направил „значителна“ инвестиция в компанията за електронна търговия Etsy, която днес обяви, че партньорът в Elliott Марк Стайнберг ще се присъедини към борда ѝ, пише CNBC.

Elliott има приблизително 13% дял, твърди източник, запознат с въпроса. Тя притежава смесица от акции и опции, като прави инвеститора най-големия в Etsy.

„Очаквам с нетърпение да работя с борда и да подкрепя Джош и екипа, докато те изпълняват инициативи за подобряване на клиентското изживяване, ускоряване на растежа на приходите и печалбата и стимулиране на дългосрочната стойност“, пише Стайнберг.

Цената на акциите на Etsy се повиши с повече от 10% в резултат на новините. Elliott и Etsy провеждат срещи от няколко месеца. От началото на годината обаче стойността на книжата на Etsy е спаднала с 10%. Сред другите инвеститори в платформата са Vanguard, която има 11% дял, и BlackRock с 5% дял.

Активистите често изграждат позиции в компании, използвайки комбинация от пряка собственост и деривати.

Главният изпълнителен директор на Etsy Джош Силвърман заяви, че фирмата е „развълнувана“ да приветства Стайнберг в борда.

Elliott има успешен опит с редица компании и е един от най-големите инвеститори активисти, управляващи активи на стойност около 59 млрд. долара към юни 2023 г. Тя участва и в кампании в Match Group, Philips 66 и Crown Castle. Преди това е водила кампании и в Salseforce, Pinterest и Dropbox.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:00 | 01.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още