IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Payhawk разширява екипа си в България и се насочва към придобиване

Компанията води преговори с редица фирми, но все още няма гаранции, че ще се стигне до сделка, разкри съоснователят Христо Борисов

16:30 | 31.03.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Финтех компанията Payhawk, която се превърна и в първия български еднорог, планира да наеме около 60 души в България през 2024 г. Същевременно води преговори с различни компании от цял свят, тъй като се прицелва към придобиване. Това обяви в предаването „UpDate” по Bloomberg TV Bulgaria съоснователят и главен изпълнителен директор на компанията Христо Борисов.

По думите му Payhawk е в напреднал етап на преговори с част от фирмите, но все още няма гаранции, че ще се стигне до финализирането на сделка.

„В България планираме да наемем около 60 души. В глобален търсим да привлечем около 100 души“, коментира Борисов.

В „UpDate” Борисов разкри, че компанията му е имала изключително успешна 2023 г.

„Приключваме оценката си за миналата година с доста добри резултати. Имаме около 90% растеж на годишна база на т.нар. регулярни абонаменти – основното нещо, което ни носи приходи в бизнеса“, коментира главният изпълнителен директор.

Същевременно той не крие, че компанията е изправена пред болки на растежа, с които се опитва да се справи. За целта в момента компанията се е фокусирала върху обучението на мениджърите на средно ниво, за да може да е сигурна, че изгражда стабилна основа, която да ѝ позволи да расте като брой служители. Същевременно Payhawk добавя и ключови кадри във висшия си мениджмънт, като залага на хора с много години опит, които да помагат за растежа.

Във връзка с големите съкращения в технологичния сектор от последната година и половина, Борисов коментира, че Payhawk наблюдава, че пазарът се променя и има повече свободни кадри.

„От друга страна, ние търсим високо качество, а не само количество“, посочи Борисов.  

Целия коментар гледайте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "UpDate" може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:04 | 01.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още