IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За какво съжалява Джак Дорси

Основателят на Twitter изрази съжаление, че социалната медия е станала компания

09:56 | 26.08.22 г.
Джак Дорси. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Джак Дорси. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Основателят на социалната медия Twitter и неин бивш главен изпълнителен директор Джак Дорси написа в платформата в четвъртък, че съжалява, че тя е станала компания, съобщи Ройтерс.

„Най-големият проблем и най-голямото ми съжаление е, че се превърна в компания“, написа Дорси в отговор на въпрос дали Twitter се е развил според очакванията му. 

Дорси ще получи 978 млн. долара, ако споразумението за придобиване на Twitter от милиардера Илон Мъск бъде завършено.

Когато го попитаха под каква структура би искал Twitter да работи, Дорси обясни, че това трябва да бъде „протокол“ и че Twitter не трябва да бъде собственост на държава или друга компания. 

Ако беше протокол, Twitter щеше да работи по подобен начин като имейл, който не се контролира от един централен обект и хората, използващи различни доставчици на имейл, могат да общуват помежду си. 

Twitter е въвлечен в множество борби.

Компанията съди Илон Мъск за опита му да се откаже от предложението му за придобиване на компанията за 44 млрд. долара. 

Бивш изпълнителен директор, превърнал се в разобличител, пък обвини Twitter, че е подвела федералните регулатори относно своите мерки за сигурност за защита срещу хакери и спам акаунти.

Междувременно съдия от Делауеър нарече искането на Илон Мъск за дългогодишни данни за спама и фалшивите акаунти на Twitter „абсурдно широко", но нареди на компанията да предостави част от информацията в рамките на продължаващата съдебна битка за поглъщането на стойност 44 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още