IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск и Тwitter спечелиха по един рунд преди истинската съдебна битка 

На милиардера бе позволено да добави данни от вътрешния информатор, но той не успя да измести делото за по-късна дата

08:51 | 08.09.22 г.
Автор - снимка
Създател
Мъск (в средата) по време на събитие в Норвегия през август. Снимка:  EPA/Carina Johansen
Мъск (в средата) по време на събитие в Норвегия през август. Снимка: EPA/Carina Johansen

Съд в американския щат Делауеър отхвърли искането на главния изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск за отлагане на съдебния процес по спора за предложението за поглъщане на Twitter. 

Във вторник адвокатите на Мъск заявиха в съда, че е необходимо отлагане, за да могат да разследват дали Twitter не е преценил погрешно сигурността на данните, съобщава The Wall Street Journal.

В решението си от сряда съдията Кейтлийн Сейнт Джей Маккормик цитира правило на съда, според което разрешението за изменение трябва да се дава „свободно, когато правосъдието го изисква".

Маккормик взе решението след многочасово изслушване във вторник, обхващащо няколко висящи правни въпроса по делото. Twitter и Мъск приключиха изслушването с устни аргументи относно позицията си дали да включат твърденията на информатора Питър Затко, който беше уволнен от Twitter по-рано тази година.

През август бившият ръководител на сигурността на Twitter Питър Затко, който се бе прочул като хакер под името Mudge, заяви в жалба, че Twitter е представил невярна информация за това, че има добър план за сигурност. Мъск посочва това като още една причина да не завърши покупката.

„Сдържана съм да кажа повече относно доколко са основателни насрещните искове на този етап преди те да бъдат напълно разгледани", казва Маккормик в решението си. „Светът ще трябва да изчака решението след съдебното производство“.

Акциите на Twitter затвориха сесията на цена от 41,20 долара в сряда, което представлява ръст от 6,6%.

Маккормик заяви, че ще постави параметри около допълнителните искания за информация, свързани с новите искове, и ще запази съществуващия график на съдебния процес.

"Убедена съм, че дори четири седмици забавяне могат да причинят допълнителни щети на Twitter", заяви съдия Кейтлийн Сейнт Джей Маккормик в сряда, обяснявайки решението си.

В отговор на решението на съдията от сряда Алекс Спиро, адвокат на Мъск, заяви, че екипът му „се надява, че спечелването на иска за изменение ни доближава до истината, която ще излезе наяве в тази съдебна зала". Той отказа да коментира решението на съдията да не отлага делото.

Говорител на Twitter заяви: „Очакваме с нетърпение да представим делото си в съда от 17 октомври и възнамеряваме да приключим сделката на цената и при условията, договорени с Мъск“. 

През април Мъск обяви, че иска да придобие Twitter за 44 млрд. долара. През юли той обяви, че няма да завърши покупката, позовавайки се на предполагаеми неверни твърдения от страна на Twitter за броя на фалшивите акаунти в платформата. Поради това двете страни се дадоха взаимно на съд. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още