IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елизабет Холмс все пак ще трябва да влезе в затвора

Съдът отхвърли молбата на основателката на Theranos да остане на свобода под гаранция

16:20 | 17.05.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Основателката на Theranos Елизабет Холмс загуби последното си искане да остане на свобода под гаранция, докато обжалва присъдата си за измама, пише Bloomberg.

Решението от вторник на Апелативния съд на САЩ в Сан Франциско означава, че тя скоро ще трябва да се яви в затвора, за да започне да излежава присъдата си от 11 години и три месеца, след като миналата година беше осъдена за измама на инвеститори в стартъпа за кръвни тестове.

Холмс беше спечелила кратка пауза, отлагаща началото на излежаването на присъдата, докато апелативният съд разглежда молбата ѝ. Тя все още може да обжалва присъдата си, но трябва да го направи от затвора.

Подобно искане на бившия президент на Theranos Рамеш „Съни“ Балуани също беше отказано. Той се яви в затвора миналия месец, където вече излежава своите 13 години лишаване от свобода.

В отделна заповед американският окръжен съдия Едуард Давила, който председателства съдебните процеси срещу Холмс и Балуани, им нареди да платят 452 047 268 долара на жертвите, като каза, че са солидарно отговорни за сумата.

Давила установи, че 125 млн. долара се дължат на инвеститора на Theranos Рупърт Мърдок, а за други 13 пострадали съдията определи по-малки суми. Както Холмс, така и Балуани заявиха в съдебни документи, че не могат да си позволят да платят деветцифрените суми, които властите искат от тях.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:31 | 17.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Стартъпи виж още

Коментари

Финанси виж още