IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Иновейшън Кепитъл" инвестира в NEXT BASKET

Новият български стартъп NEXT BASKET получава подкрепа от фонда за дялови инвестиции "Иновейшън Кепитъл" седмици преди стартирането на платформата си

18:00 | 22.06.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: unsplash.com
Снимка: unsplash.com

NEXT BASKET – иновативен български стартъп, който има за цел да революционизира света на електронната търговия, получава финансиране от "Иновейшън Кепитъл". От старта си през 2022 г. до днес компанията демонстрира непрекъснат растеж, като цели да бъде водеща сила в трансформацията на сектора за електронна търговия.

NEXT BASKET е не просто още една платформа за онлайн търговия. Тя предлага решение без аналог за търговците, като съчетава 360-градусова инфраструктура с допълнителни услуги, които им позволяват да се съсредоточат върху създаването и продажбата на продуктите си. Компанията е съсредоточена върху добавянето на стойност и подкрепа за онлайн бизнесите, като им помага да разширят своите операции и извън България.

Съвсем наскоро NEXT BASKET привлече вниманието на обществеността, като спечели отличието „Start-up на годината“ на конкурса „Компания на годината 2023“. Това бе последвано от ключова стъпка в развитието на компанията – получаване на финансиране от фонда за дялови инвестиции "Иновейшън Кепитъл".

"Иновейшън Кепитъл" коментира сделката: “Впечатляващото в NEXT BASKET е размахът, с който управлението ѝ работи и бързите темпове, с които преминават през началните препятствия. Платформата участва активно в следващата вълна от компании, които правят достъпа до електронна търговия за обикновения търговец по-лесен и евтин“.

Маг. инж. Евгени Йорданов, главен изпълнителен директор в NEXT BASKET, споделя своето вълнение: "Изключително горди сме от кредита на доверие, който "Иновейшън Кепитъл" ни гласува. Финансирането, което получихме, е показателно за доверието в нашето амбициозно начинание и идва както в резултат на усилията на нашия основател и визионер Борислав Малинов, така и благодарение на работата на целия ни екип. Винаги съм казвал, че екипът стои зад всичко - ние сме си поставили за цел да революционизираме начина, по който функционира електронната търговия и не обещаваме неща, които не можем да изпълним“.

Полученото финансиране демонстрира силното доверие в NEXT BASKET и е от ключово значение за бъдещето на компанията. Това се случва в критичен момент, само седмици преди официалното пускане на платформата в България.

С поглед към бъдещето, NEXT BASKET има амбициозен план за развитие и международна експанзия. Във връзка с това компанията е разработила цялостна инвестиционна стратегия, която се фокусира върху продължаващи усилия за външно финансиране и ангажиране с нови инвеститори.

Последна актуализация: 09:49 | 23.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Стартъпи виж още
Финанси виж още