IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

А1 предлага специално разработено професионално решение за видеообслужване за компании

Според мащаба и потребностите си бизнес организациите могат да изберат кой от различните пакети на абонаментната услуга да използват

12:47 | 01.06.23 г.
Автор - снимка
Създател
Илюстрация: А1
Илюстрация: А1

А1 предлага „като услуга“ А1 Видео асистент - професионално решение за видеообслужване, което се предлага в четири различни пакета Start, Business, SME Pack (Small and Medium Enterprise) и Enterprise. Те се различават по броя консултанти и едновременни обаждания, които платформата може да обслужва, както и по допълнителните функционалности в различните пакети.

С услугата А1 Видео асистент компаниите получават професионална платформа за директна видеовръзка с техните крайни клиенти. След като решението се интегрира в сайта или онлайн магазина на търговеца, неговите потребители лесно и бързо могат да се свържат с консултантите в офиса или магазина. А1 Видео асистент е платформа, подходяща както за онлайн магазини, така и за физически магазини, които искат да развиват дистанционно пазаруване.

А1 Видео асистент помага и на бизнеси, предоставящи онлайн консултации и техническо обслужване, да повишават удобството за клиентите си и същевременно да разполагат с повече гъвкавост при избор на физическата си локация. Компаниите могат да осигурят на потребителите си личен контакт с консултант и детайлен преглед на предлаганите продукти или услуги, с което да постигнат конкурентно предимство. Обажданията на потребители могат да се приемат от служителите на компанията-клиент на лаптоп или мобилно устройство. Консултантите демонстрират продуктите „на живо“ и имат възможност виртуално да разведат клиента из магазина или офиса и да съдействат с процеса на финализиране на поръчката. Видеовръзката може да бъде двупосочна или еднопосочна и потребителите получават изживяване, което максимално се доближава до реално посещение във физически магазин или офис, като същевременно се възползват от удобството на онлайн пазаруването.

Услугата А1 Видео асистент е разработена с цел да подпомага бизнеса да повишава ефективността си в онлайн среда чрез увеличаване на продажбите и средната стойност на поръчката. Възможността потребителите да разглеждат продуктите и да разговарят с консултант в реално време намалява риска от връщане или отказ от поръчки. Тази функционалност носи ползи и на бизнесите с физически локации, като разширява възможностите им за допълнителен канал за продажби и обслужване. Услугата е полезна също и за представители на банковия и застрахователния сектори при дистанционно регистриране на щети, както и за брокери на недвижими имоти, и други малки и средни бизнеси, които получават възможност да предлагат дистанционно корпоративно банкиране, или премиум обслужване за ключови индивидуални клиенти. По този начин компаниите могат да намалят разходите си за мобилни екипи и да са гъвкави по отношение на физическата си локация, без да жертват разширяването на географското си покритие.

Разговорите на потребителите с консултантите на компанията-клиент се осъществяват чрез сигурен криптиран канал за комуникация, а входящите видео обаждания могат да се разпределят на базата на предварително определени критерии - свободен консултант, наличност на продукт в конкретен магазин и др. Мениджърите получават достъп до онлайн портал за следене на активността в реално време и виждат броя и статусa на приетите обаждания, кои консултанти са ги осъществили и др. Платформата предлага възможност и за запис на разговорите.

Според мащаба и потребностите си бизнес организациите могат да изберат кой от различните пакети на абонаментната услуга да използват. Освен това А1 вече предлага възможност първоначалната инсталационна такса за А1 Видео асистент да се разсрочва на равни месечни вноски за срока на договора. По този начин отпада необходимостта от първоначална инвестиция, която често е предизвикателство за част от фирмите в опита им да планират по-добре разходите си във времето. 

А1 Видео асистент е част от разрастващото се портфолио от технологични услуги на А1 в помощ на маркетинговите дейности на бизнес клиентите. Сред останалите предложения в тази насока са услуги за създаване на корпоративен уебсайт – A1 Webpresence, онлайн магазин – A1 Smart e-shop, мобилно приложение – A1 Smart App, виртуални разходки във физически обекти – А1 Smart View, както и услугите A1 Интернет реклама и A1 Smart Social media за повишаване на онлайн присъствието на компаниите и комуникацията им с потребителите в социалните мрежи.

Последна актуализация: 14:15 | 01.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от IT и телекомуникации виж още
Финанси виж още