IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия обвини Украйна в атака, при която са загинали шестима цивилни

Според руските власти са били ударени два автобуса с хора, пътуващи за работа

11:03 | 06.05.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Атака на украински дронове срещу два автобуса с хора, пътунащи за работа е отнела живота на шестима души и е ранила други 35 в Белгородска област, съобщиха местните власти, цитирани от Ройтерс.

Губернатор Вячеслав Гладков заяви, че атаката е станала край село Березовка. Той също така публикува снимка, на която се вижда автобус с взривени прозорци.

Според Гладков един от пострадалите е в сериозно състояние, като има ранени и две деца.

Белгородската област, която граничи с Украйна, често е обект на атаки на украинската артилерия, дронове и др. през последната година.

От Киев отричат да атакуват цивилни цели.

В същото време по-рано през дена от украинския електропреносен оператор Ukrenergo съобщиха във Facebook, че руски ракети и дронове в атака през нощта са прекъснали електроподаването на места в Сумска и Харковска област, съобщава Bloomberg.

Украйна е прихванала 12 от 13 дрона „Шахед“ в Сумска област, които са били изстреляни от север през нощта, съобщиха военновъздушните сили на страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:03 | 06.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Сигурност и отбрана виж още

Коментари

Финанси виж още