IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай все пак ще разследва вноса на европейски вина

През миналата година в страната са били внесени 290 млн. литра европейско вино, което съставлява 68% от общия внос на вино

10:09 | 31.07.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Китай все пак ще разследва вноса на европейски вина

Китайското правителство съобщи, че ще продължи с разследването на дъмпингов внос на европейски вина в страната, въпреки че преди дни Пекин и Брюксел постигнаха споразумение по спора за вноса на китайски соларни панели в Европейския съюз и китайските производители и износители поеха ценови ангажименти, предаде ДПА.

Говорител на китайското търговско министерство посочи, че страната му би искала да види, че проблемът ще намери своето решение „чрез преговори, координация и взаимодействие“.

Експерти видяха връзка между налагането на наказателни мита върху китайските соларни панели, внасяни на единния европейски пазар, и разследването на вноса на вина от ЕС в Китай.

Китай е най-големият вносител на вина от Бордо в света и консумацията само през 2011 г. нарасна повече от два пъти. През миналата година в страната са били внесени 290 млн. литра европейско вино, което съставлява 68% от общия внос на вино.

През последните дни се появяваха информации, че едновременно със споразумението за вноса на китайски слънчеви панели в ЕС Пекин и Брюксел са се договорили да преговарят и за вноса на европейски вина в Китай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:11 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още