IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тримесечните резултати на FedEx разочароваха

За трите месеца, приключили на 31 май, гигантът в доставките отчете загуба от 895 млн. долара спрямо печалбата от 780 млн. долара година по-рано

17:16 | 17.06.15 г.
Тримесечните резултати на FedEx разочароваха

FedEx Corp оповести малко по-ниски от очакваното приходи и коригираната печалба за тримесечието, приключило в края на май, предава MarketWatch. Гигантът в доставките бе засегнат от основно от неблагоприятните валутни изменения.

За трите месеца, приключили на 31 май, FedEx отчете загуба от 895 млн. долара, или 3,16 долара на акция, в сравнение с печалбата от 780 млн. долара, или 2,62 долара на акция, година по-рано.

Резултатът до голяма степен бе засегнат от значителните еднократни ефекти, дошли под формата на специални такси. FedEx заяви миналата седмица, че е изгубила 2,2 млрд. долара през тримесечието в резултат на решението си да промени част от счетоводния си модел с цел по-добра оценка на ефективността.

През март компанията предупреди, че силният долар и по-високите разходи за гориво биха могли да възпрепятстват резултатите за тримесечието. Нейните резултати напоследък бяха подпомогнати от преструктуриране на най-големия сегмент, Аir Еxpress, който нае значителен брой нови служители и модернизира въздушния си флот. Компанията също така се възползвали от по-ниските разходи за гориво.

През април FedEx Corp обяви, че придобива холандската компания за доставка на колети TNT Express за 4,4 млрд. евро. Компаниите заявиха, че обединението ще трансформира европейските възможности на FedEx и ще ускори световния ѝ растеж. Те също така заявиха, че са уверени, че всички антитръстовите притеснения могат да бъдат решени по подходящ начин своевременно.

Акциите на FedEx спаднаха с 5% през тази година.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още