IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лео Кирх иска 6 млрд. евро обезщетение от Deutsche Bank

10:42 | 15.12.03 г.
Автор - снимка
Създател
Лео Кирх иска 6 млрд. евро обезщетение от Deutsche Bank
Бившият медиен гигант Лео Кирх иска обезщетение в размер на минимум 6 млрд. евро от Deutsche Bank заради пренебрегване на банковата тайна относно фалита на компанията Kirch, съобщава AFP, позовавайки се на близки до случая източници.

Апелативният съд в Мюнхен осъди миналата седмица Deutsche Bank по обвинение за издаване на банкова тайна, твърдейки, че публичните изказвания на бившия шеф на групировката Ролф Бройер относно неблагоприятното състоянието на Kirch е спомогнало за неговия фалит.

KirchMedia, основният отрасъл на компанията Kirch, обяви фалит на 8-ми април 2002 г.

Изказването, което е в основата на обвинението на Кирх, бе направено от Ролф Бройер през февруари 2002 г. В него изпълнителният директор на Deutsche Bank коментира затрудненията, които медийният гигант изпитва с изплащането на заемите си.

Бройер, който се оттегли от висшия пост в Deutsche Bank през май 2002 г., в момента е председател на надзорния съвет на водещата германска банка. Той е и шеф на Германската банкова асоциация.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още